About

Mijn naam is Evert Hendriksen. Ik zie mijzelf meer als een creatief ambachtsman dan als kunstenaar. In een ‘vorig leven’ was ik beleidsadviseur, manager, maatschappelijk werker en in de laatste jaren eigenaar van een klein filmbedrijfje.
De kern van mijn werk bestaat uit het maken van ‘Icons in wire’, 1:1 draadfiguren van objecten of gebruiksvoorwerpen die voor mij op de een of andere wijze iconische betekenis hebben. Zie de draadfiguren als driedimensionale schetsen, ze geven een sterk grafisch beeld op een lichte achtergrond. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is de herkenning die ze vaak zullen oproepen.
Veel objecten in m’n collectie zijn een eerbetoon aan een design- icoon. Van het Opinel-mes tot de Philips platenspeler. Van de hals van Gretsch-gitaar tot de klauwhamer. En van de Polaroid-balgcamera en de Agfa Clack tot de viool van mijn buurvrouw. Allemaal archetypen van gebruiksvoorwerpen die zich met net zo veel lusjes en knoopjes in ons collectieve beeldgeheugen hebben vastgehaakt als in mijn gevlochten (en nooit aan elkaar gelaste!), driedimensionale weergave ervan.